4 octombrie 2014

Tag: Eu si telefonul!

Buna, dragile mele. Sper ca va mai amintiti de mine. Eu aproape am uitat cum se scrie o postare. Au trecut aproape 2 luni de ultima data cand am scris pe acest blog. Sincer, inainte sa ma uit la data ultimei postari, aveam impresia ca trecut mult mai mult timp de la ultima postare. Poate pentru ca s-au intamplat foarte multe in acest timp. Si ca sa nu mai prelungesc misterul ... pauza se datoreaza in mare parte noului job full time. Adevarul e ca inca nu m-am obisnuit cu noul program. Mi se pare ca nu imi lasa timp pentru nimic altceva, mai ales acum ca se intuneca asa repede. Pe de alta parte, dupa 8 ore de vorbit pe chat si scris mailuri, dupa terminarea programului nu-mi mai prea vine sa ma pun la calculator sa mai scriu ceva.

M-am gandit ca un tag ar fi un mod placut de a reveni dupa aceasta pauza. Am acceptat, asadar, tag-ul Alessandrei (cu o mare intarziere ce-i drept), carei ii multumesc pentru ca s-a gandit la mine. Mie mi s-a parut interesant sa citesc acest tag pe blogul altor fete, asa ca sper sa va placa si voua sa-l cititi la mine.

Va prezint, asadar, telefonul meu Nokia Lumia 625.



Adevarul e ca pana sa apara instagramul, nu aveam nici o treaba cu telefoanele. Daca stateau incarcate cat mai mult si puteam suna si primi apeluri cu ele nu aveam nevoie de altceva. Ei bine, treaba s-a schimbat cand a inceput sa fie nevoie de un tel mai performant pentru a putea avea un cont instagram. De altfel, instagramul a fost prima aplicatie instalata.


Aceasta este imaginea care apare atunci cand telefonul este blocat:


Iar mai jos puteti vedea ecranul meu de pornire:


Incepand din stanga sus avem Agenda telefonica, apoi mesajele, alarma, care este foarte folosita (momentan am vreo 3 alarme activate), Facebook-ul si mult iubitul Instagram, pe care cu siguranta il cunoasteti toate.

Pe a doua coloana este Galeria foto, Yahoo Mail-ul, Wassup si Viber, pe care le folosesc pentru a trimite poze mai mult. Ultima aplicatie este Lomogram, o aplicatie de editat poze, care imi place pentru ca are mult mai multe efecte decat Instagram.

Pe ultima coloana sunt setarile telefonului, si doua contacte apelate cel mai des, surioara si prietenul.  Mai este calendarul si o aplicatie pe care nu o folosesc niciodata dar pe care am pus-o acolo ca sa imi iasa "socoteala"  pe ecran..


Pe pagina din dreapta se afla toate aplicatiile din telul meu. Sunt usor de gasit deoarece sunt organizate in ordine alfabetica. Recent mi-am actualizat Windowsul de pe tel asa ca aici apar unele aplicatii pe care nu le-am folosit niciodata. Am profitat de ocazie si am mai dezinstalat din ele. O sa va povestesc doar despre cele pe care le folosesc.

Calculatorul si lanterna sunt niste aplicatii foarte utile la casa omului. Sudoku l-am instalat pentru a avea ocuapatie pe avion cand am fost in Spania, dar cu ocazia asta l-am dezinstalat. Nu ma joc niciodata pe telefon. InstaSquarer il folosesc pentru a face fotografiile dreptunghiulare potrivite pentru instagram. Are el mai multe efecte foto, dar il folosesc cu precadere pentru redimensionarea pozelor. OneNote il folosesc pentru a face liste si a memora lucruri pe care stiu ca altfel le uit. Foarte util imi este pentru listele de cumparaturi caci pot sa bifez direct acolo ce am cumparat si asa sigur nu-mi uit lista acasa. Internet Explorer il folosesc pentru a naviga pe diverse siteuri. O alta aplicatie folosita este PicsArt. Este o aplicatie pentru editat fotografii, dupa cum probabil v-ati dat seama. eu o folosesc cu precadere pentru colaje.

Cam atat despre telul meu. Dupa cum va spuneam, nu sunt prea familiarizata cu tehnologiile astea si nici nu ma prea intereseaza sa fiu in pas cu "moda". Sper ca nu v-a plictisit vizita in telefonul meu.